Prima mea carte de rugaciuni si invataturi crestine

PRIMA MEA CARTE DE RUGACIUNI SI INVATATURI CRESTINE - este primul proiect din 2017 al Asociatiei SOS “ Sprijin-Ocrotire-Speranta” realizat in colaborare cu Parintele Grigore MARCHIS

Descarcati AICI cartea "PRIMA MEA CARTE DE RUGACIUNI SI INVATATURI CRESTINE"

Este o carte GRATUITA format A6 tip brosura cu 64 pagini care contine cateva icoane, rugaciunile copiilor, rugaciunile tinerilor si un cuvant de invatatura pentru ei.

Cartea se adreseaza tuturor copiilor din Romania si diaspora si in special celor proveniti din familii cu probleme.

Editia a doua a cartii a fost tiparita in aprilie 2018,  cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte  Andrei Arhiepiscop al Vadului, Feleacului și Clujului, Mitropolit al Clujului, Maramureșului și Sălajului.  Pana acum am distribuit gratuit in zeci de parohii din toata tara si din diaspora romana peste 10.000 buc.  Ne bucuram din tot sufletul a fi partasi acestei minunate lucrari misionare pe care Bunul Dumnezeu a pus-o in gandul si in cugetul nostru.  Slava Tie Doamne !


Azi 20 martie 2017 - Cu mare bucurie si cu multumire Domnului, va anuntam ca au iesit de la tipar primele 5000 bucati din brosura GRATUITA.

Va invitam sa ne trimiteti la office@pro-romanesc.ro  numele si adresa postala pentru a va expedia GRATUIT prin posta un colet cu 25-30 buc pe care sa le distribuiti copiilor si tinerilor din comunitatea unde locuiti.

Va relatez doar primele marturii tacute si tainice despre carte. In rest nu mai este nevoie de nimic.

O mama a aratat-o fiicei ei de 1 an si copila a plecat fruntea sarutand coperta, apoi si-a ridicat privirea cerand confirmarea mamei. Aceasta i-a zambit cu ochii in lacrimi.

O fetita care cerea ajutor la poarta bisericii a facut acelasi gest de cinstire a darului primit.
In incheiere va adresez rugamintea de a dona orice suma doriti si puteti pentru retiparire, considerand ca milostenia dvs. poate salva sau calauzi suflete pe calea mantuirii. La tirajul de 5000 buc o carte costa 0,5 ron.

Bunul Dumnezeu sa rasplateasca tuturor cele bune!

Pentru donatii si contracte de sponsorizare
Asociatia SOS “Sprijin-Ocrotire-Speranta”
CUI: 35833666
IBAN RO02BTRLRONCRT0335691401
BANCA TRANSILVANIA TURDA

NOTA ASUPRA EDITIEI

Dragi copii si tineri,
Cu ajutorul bunului Dumnezeu am editat aceasta carte pentru a fi de folos oricarui copil sau tanar care doreste sa inteleaga tainele credintei ortodoxe stramosesti.

Iisus Hristos, Mantuitorul, este cel mai bun prieten al nostru care ne iubeste nespus de mult in orice clipa, la bine si la greu, in copilarie si la batranete, cand suntem tristi sau bucurosi.

El este prezent chiar langa noi, desi nu il vedem dar ii putem simti ajutorul si mangaierea. Si daca il rugam sincer El ne va invrednici sa intelegem ca Dumnezeu Tatal este ca Soarele pe care nu-l putem atinge, apoi Iisus Hristos Fiul este Lumina lumii care S-a pogorat vizibil la noi pe Pamant iar Duhul Sfant este ca si caldura soarelui pe care nu o vedem dar o simtim ca ne “incalzeste” sufletele cu iubire. Soarele cu lumina si caldura sunt trei dar nedespartite.

Cartea este dedicata tuturor copiilor din Romania si din diaspora care reprezinta viitorul acestui neam. Pentru a pastra valorile crestine si morale ale poporului roman avem nevoie sa orientam tanara generatie spre credinta stramoseasca prin rugaciune si fapte bune.cum spunea Parintele Iustin Parvu de la Manastirea Petru-Voda. Amin !

Nicoleta Rusu
Presedinte Asociatia SOS “ Sprijin-Ocrotire-Speranta

PREFATA

„Lăsaţi copiii să vină la Mine şi nu-i opriţi, căci a unora că aceştia este Împărăţia lui Dumnezeu”(Marcu 10,14)

Atunci când vorbim despre copii, inevitabil ne gândim la gingăşie, puritate, viaţă nealterată de gândurile şi faptele pătimaşe ale celor ce se consideră trecuţi prin viaţă. Copiii, datorită curăţiei lor sufleteşti, intuiesc multe din tainele pe care cei mari se străduiesc să le pătrundă şi să le explice.

Starea aceasta de detaşare şi în acelaşi timp de trăire deplină a momentului, face din copii imaginea ideală a Împărăţiei cerurilor. În ei regăsim frânturi din Rai, din starea paradisiacă, când Dumnezeu era singurul reper pentru om.

Copiii îşi află, pentru o bună bucată de timp, reperul şi implicit modelul de urmat în părinţii lor. Mai târziu, acest reper se va multiplica, aducând împrăştierea. Rolul pedagogului creştin e acela de a pune în sufletul copilului, în mod cât mai conştient, singurul reper ce nu se schimbă: Hristos Dumnezeu.

Nu este un demers uşor de realizat, dacă cei trei factori fundamentali ai educaţiei, Biserica, Familia şi Şcoala, nu conlucrează. Avem nevoie de sinceritate, răbdare şi dragoste, pentru a putea pătrunde în taina sufletului unui copil. Dacă noi părinţii, vom pleca genunchii şi Îl vom ruga pe Dumnezeu împreună cu copiii noştri, îi vom ancora în ceruri şi vor şti unde să caute ieşirea din orice fundătură a vieţii.

Nădăjduim că acest buchet de rugăciuni să fie de folos atât părinţilor, cât mai ales copiilor, în a-i deprinde să vorbească cu Dumnezeu şi cu sfinţii Săi. ceasta carte a fost realizata in cadrul proiectului catehetic “ Hristos impartasit copiilor” desfasurat in colaborare cu Ministerul Educației și Cercetării Științifice.

Parintele Grigore MARCHIS
http://www.catedrala-turda.ro