Pr Mihai Negrea creste 117 copii la Manastirea Podul Cosnei

B1: Povestea emoționantă a preotului din Suceava care crește 117 copii orfani. Prima din fetele adoptive ale părintelui s-a măritat.

Preotul Mihai Negrea, alături de soția sa, Iulia, au în grija loc nici mai mult, nici mai puțin de 117 copii orfani. în ciuda faptului că munca de a avea grijă de acești copii pare imposibilă, aceștia au reușit să le însenineze zilele acestor copii și să fie adevărați părinți pentru aceștia, arată stirilekanald.ro.

Ba mai mult, părintele Negrea a asistat la prima nuntă a uneia dintre fetele sale adoptive, Ioana. Tânăra mireasă are o poveste de viață impresionantă, aceasta și cei trei frați ai săi rămânând fără mamă de mici. Tatăl biologic al celor patru era paralizat și avea o atitudine dură față de micuți, motiv pentru care nu erau în relații prea bune.

“Soțul meu (n.r. preotul Mihai Negrea) începuse lucrările la biserică. Stătea toată ziua aici, nu avea nimic, doar o clădire dărăpănată fără uși. A cunoscut 4 copii cărora le murise mama (mireasa Ioana, gemenii Romulus și Remus, și Alex – n.r.). Soțul meu îi aducea zilnic, aici, la mânăstire, și mâncau din sandwich-urile lui. Copiii erau foarte necăjiți, aveau un tată paralizat și destul de dur. Soțului meu i-a fost milă și a început să-i oprească și peste noapte, dormeau cu el și mâncau din sandwich-urile lui. Acum, fata se mărită“, a mărturisit soția preotului, Iulia, pentru jurnaliștii de la WowBiz.

În prezent, Ioana a reușit să se căsătorească cu bărbatul pe care îl iubește, având o nuntă frumoasă, de la care tatăl ei adoptiv, preotul Mihai Negrea, nu putea lipsi.

De altfel, părintele și soția sa mai au copii în grijă: în casă cresc 15 copii orfani, iar restul de 102 locuiesc într-un imobil din Vatra Dornei.

“Ne-am obișnuit cu atâția copii, la început a fost greu că nu știam nici cantitățile pe care să le punem când pregăteam de mâncare. Acum ne-am învățat, nu mai știm să gătim puțin. Facem câte un cazan de 70 de litri de ciorbă pentru 50-60 de persoane câte sunt aici, la noi la Mânăstire, la Podul Cosnei. La Vatra Dornei sunt mai mulți de 100. În total sunt 117 copii. În zile de post și copiii mari țin post, dar celor mici le mai dăm lapte și ouă, nu pot ține post în totalitate. Toți merg merg la slujbe, așa s-au învățat. Fetele mă ajută la spălat, călcat. Mai spală vase în weekend că în cursul săptămânii învață“, a explicat Iulia.
Stirile TVR: Un preot îngrijeşte copiii orfani la centrul social de pe lângă mănăstirea Podu Coşnei, Suceava

Copii orfani sau din familii dezbinate, copii care altfel ar trebui să înfrunte singuri viaţa dură, au găsit un sprijin în preotul Mihai Negrea. Centrul social administrat de el a schimbat în bine destinul a peste 100 de micuţi. Povestea lor demonstrează că gândul bun şi dragostea de oameni pot face minuni.

În comuna Poiana Stampei, la mănăstirea de la Podu Coşnei, şi-au găsit salvarea mulţi copii de prin împrejurimi. Au găsit aici un cămin, o masă caldă şi, foarte important, o familie.

Printre ei sunt 4 fraţi: Romulus, Remus, Ioana şi Alex. Părintele militar Mihai Negrea i-a luat sub aripa lui acum 10 ani, când rămăseseră fără niciun sprijin pe lume.

Părintele i-a ajutat să crească, să înveţe şi s-a luptat ca ei să nu fie separaţi niciodată.

Acum, toţi cei 4 fraţi au un drum în viaţă. Romulus şi Remus au 22 de ani, au terminat liceul de construcţii şi lucrează. Au în inimi numai recunoştinţa pentru părinte şi soţia lui, care i-au ajutat să treacă peste toate greutăţile.

Pentru că sunt de meserie constructori, gemenii vor să ridice împreună o casă în care să stea cu toţii.

Cel mai mic dintre fraţi, Alex, a învăţat de mic să bată toaca. Acum e la şcoala de ospătari – bucătari la Vatra Dornei.

Sora lor, Ioana, e voluntar într-un cămin. La mănăstire ajută cu tot ce se poate. Acum se pregăteşte să îşi întemeieze propria familie.
338747maxim

Preotul Mihai Negrea şi-a dedicat viaţa creşterii orfanilor. La rându-i tată, el mărturiseşte că se simte legat sufleteşte de fiecare copil pe care l-a luat în grijă.

Cei 4 fraţi au crescut. Între timp, în căminul făcut de părintele Negrea au venit alţi copii şi tineri.

Kanal D: Un preot din Suceava creste 117 copiii orfani! In weekend, preotul si-a maritat prima fiica “adoptiva” si i-a facut nunta mare! Afla povestea impresionanta a tinerei, dar si a parintelui Mihai Negrea

[…]

Cei care vor sa-i ajute pe cei 117 copii orfani o pot face la:

Asociatia Mihail si Gavril Podul Cosnei

CIF 26179032

Banca Raiffeisen

RO45RZBR0000060012128463 – Cont LEI

RO93RZBR0000060012128472 – Cont EURO

Parintele Mihai Negrea
Dependenti de droguri vindecati la Cosna
Sansa la o viata frumoasa
sursa www.cuvantul-ortodox.ro

Leave a Reply