Povestea mamei Sanda ramasa singura cu 5 copilasi

CAZ INCHIS – familia s-a pus “pe picioare” si se poate descurca singura

Am fost la mormantul Pr Arsenie Boca si inainte (atunci necunoscandu-l) si dupa (pentru multumire si rugaciuni), insa a doua zi de Pasti in 2012 mi-a schimbat complet viata. Ceea ce s-a petrecut a fost ca am luat “lumina” duhovniceasca manifestata prin dorinta de cunoastere a vietii si a invataturilor Parintelui. Si mai ales am inceput sa aplic in viata mea, saraca duhovniceste, cele descoperite.

In cautarea faptelor de milostenie Dumnezeu mi-a scos in cale un Centru social din apropiere unde se perinda mame cu copii lor plecati de acasa din cauze de violenta familiala. Si de Mos Nicolae si Mos Craciun in 2012 i-am vizitat si am ramas marcata de o mamica de 32 ani cu 5 copilasi intre 5-12 ani. Am continuat sa o sun in primle luni ale lui 2013 si sa-i trimit ocazonal ceva bani si alimente.

Prin luna iunie tot simteam nevoia sa o sun si in ziua aceea am apelat-o ca sa aflu cu tristete o voce zdrobita care m-a anuntat ca peste o luna trebuie sa parasesca Centrul ca-i expira termenul de 9 luni. Si am incercat sa o consolez ca “va fi bine” ca trebuie sa fie o solutie si sa primeasca un loc unde sa mearga. Primaria le oferise o camera intr-un bloc social fara utilitati, doar cu apa curenta insa nu voiau sa se mute inapoi in localitatea de domiciliu. Pot sa va spun ca in minte mi-a venit un gand mai presus de fire, ca trebuie sa-i ajut si i-am transmis mamei ca o sa incerc sa ii ajut, sa le caut o gazda.

Sotul meu m-a intrebat cum o sa-i ajuti, ca n-au nimic nici bani, decat cateva haine si mi-a sugerat sa cautam chirie in satul unde ne-am mutat de 2 ani. Pentru ei trebuie sa fie mai bine la casa, cu curte pentru copii si gradina pentru cultivat. Si asa am inceput cautarile. Dupa 2 luni de cautare si peste 10 raspunsuri negative pentru case in care oricum nu statea nimeni, dupa rugaciuni catre Pr Arsenie si cu ajutorul Domnului am gasit o casuta draguta si oameni amabili care au acceptat. A fost exact in ziua cand imprimasem o fotografie cu toata familia sa incerc sa sensibilizez unele suflete.

De aici a urmat grija de a le aduna catva lucruri de minima necesitate – tacamuri, vase, vesela, haine de pat si cateva alimente pentru inceput. Multe le-a oferit mama mea si din gospodaria proprie. Le-am aranjat un transport pentru a-i aduce impreuna cu toate obiectele.

Si din 1 august locuiesc in chirie si viata lor se imbunatateste de la o zi la alta.
– i-am facut mamei flotant pe adresa mea pentru a-si depune dosar de ajutor social si alocatie complementara
– am povestit prietenilor si vecinilor care le-au oferit alimente, legume, carne, haine…
– i-am chemat la noi acasa sa se joace cu copilasii nostrii , sa faca baie in piscina gonflabila, sa facem clatite la gratar, sa serbam zilele copiiior si a mea….
– i-am ajutat cu chiria, cu bani si in continuare cu alimente pana au inceput sa vina ajutorul social
– am fost la zilele orasului din apropiere, seara la concerte si la artificii si cat s-au mai bucurat ca de ani de zile nu mai iesisera la vreo petrecere
– am gasit cunostiinte care sa o cheme la servicii de curatenie

Familia_Maris

Va marturisesc ca aceste 6 suflete = mama + copii, fac parte din familia mea si n-am avut vreodata nicio retinere ca putem pati ceva rau de pe urma lor. Cu deplina incredere in voia lui Dumnezeu care ne-a adus aproape de ei, acum ne straduim sa-i apropiem si pe ei mai mult de biserica si de sfintele Taine pentru ca au o credinta pasiva asa cum eram si noi in urma cu 2 ani.

Iar in incheiere va spun ca in ultima luna Dumnezeu ne-a harazit sa pregatim iesirea din Centrul social a altei familii, o mama cu fetita ei de 8 ani care aveau nevoie de o soba si restul lucrurilor gospodaresti in afara de mobilier. Detalii

Si alte familii isi pun speranta in Dumenezeu pentru un nou inceput si EL ne alege pe unii dintre noi sa le calauzim cu ajutorul SAU. Haideti deci ca fiecare din noi sa “cladim” un inceput plin de speranta macar pentru O SINGURA familie in viata asta.
Asa sa ne ajute Dumnezeu !
Nicoleta Rusu, Turda, noiembrie 2013

10626877_256374141153629_2582050356432881110_n

DONATII
1) Donatii personale si de la alte cunostiinte – alimente, haine, imbracaminte
2) Donatii de la vecini din sat, d-na Melinda, d-na Maria, d-na Teodora, d-na Adriana si Lucica (Turda)
3) Donatii de la d-na Monica, Floresti, Pr Grigore cu Parohia Ortodoxa Turda 3 – alimente, haine, incaltaminte

Au primit vesela, paturi, plapuma, TV, calculator, masina spalat, frigider, aspirator si primesc lunar ajutoare in alimente de la d-na Adina, Turda. In 2 ani s-au pus pe picioare foarte bine considerand ca au venit in sat cu cateva cutii de haine. Sa le dea bunul Dumnezeu intelepciune sa-si duca viata pe drumul cel drept.

Leave a Reply